TechnoSprong update
Healthcare Innovation Transfer
San Francisco, City of The World

Verslag van Wilbert Bekendam, stagiair Haagse Hogeschool

Begin september ben ik begonnen met mijn stage bij Healthcare Innovation Transfer. Een publiek-private samenwerking tussen Nederland en de Verenigde Staten, gevestigd op het Consulaat-Generaal in San Francisco.

Op de vooral economisch diplomatieke post worden veel evenementen georganiseerd wat ondernemers uit de hele wereld aantrekt. Hier mag ik vijf maanden onderdeel van zijn om mijn ondernemende vleugels uit te slaan en “Silicon Valley, waar de toekomst wordt gemaakt”, volgens Eva de Valk, te ontdekken.

Naast mijn aanwezigheid bij de Patiënt Engagement Hackathon op Stanford University doe ik onderzoek naar de adoptiemogelijkheden van ouderen in San Francisco naar quantified-self technologieën. Ik heb inmiddels de Digital Health sector goed leren kennen op Health2.0 8th Annual Fall Conference in Santa Clara om vervolgens werkzaamheden te kunnen verrichten voor het Curry Senior Center, Young Innovators en The Negev Community.

Via mijn studie Technische Bedrijfskunde aan de Haagse Hogeschool in Delft praktijkervaringen opgedaan omtrent ondernemen, maar om in een huis met 59 andere ondernemers/start-up werknemers te mogen wonen, is een meer inspirerende omgeving en kans die ik niet zou willen missen. Elke maand zal ik een kort stuk over mijn ontwikkelingen schrijven en met voorbeelden komen die typisch zijn voor het ondernemersklimaat in San Francisco en Silicon Valley.


Dutch Booth Health 2.0 Hackteam at Patient Engagement Hackathon, Stanford